Bijzondere keuken op maat oplossingen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, ga je meestal langs bij keukenzaken. Valt het jou ook niet op dat die keukens allemaal zó op elkaar lijken?

Inspiratie is vaak ver te zoeken.

Om je te helpen met leuke ideeën, vind je daarom hier een aantal niet-zo-standaard design keukens. Probeer te kijken naar hoe je de ideeën in de foto’s zelf toe kunt passen in jouw keuken. Kijk niet alleen naar de grootte, maar ook naar materiaalgebruik, frontjes, opbouw en maatwerk oplossingen van de keukens.design keuken op maat alternatieven voor standaard keuken indelingen

Designkeuken van staal

De Deense pedaalemmer en keukenaccessoires fabrikant Vipp heeft sinds kort een eigen keukenlijn. Helemaal opgebouwd uit stalen modules.

Vipp stalen keuken

De nieuwe keuken van Vipp

Open en gesloten kasten

Deze Italiaanse keuken is een combinatie van strakke hoogglans elementen met ruwe eikenhouten deurfronten. Maar wat ook opvalt, is dat de keuken gebruik maakt van zowel open als gesloten kastelementen. Deze open vakken steken vaak iets uit en zijn rank vormgegeven, zodat ze een mooi contrast vormen met het ruwe eiken.

Cesar keuken met open schappen

Italiaanse keuken maakt gebruik van open schappen

Draaibare kolom

Doordat deze kolom vrij in de ruimte staat en draaibaar is, wordt hij van 4 kanten bruikbaar. Moet bij jou de keuken wel tegen de wand staan?

Draaibare keukentoren

Draaibare keukentoren van Philippe Stark

Illusie van ruimte

Door elementen open te houden, er geen onderkastjes onder te plaatsen, creëer je de illusie van ruimte. Zo kun je dus meer werkoppervlak creëren zonder dat het vol oogt.

Opklapbaar aanrecht

Of je het aanrecht echt op kan klappen is maar de vraag, maar dat het ruimtelijk werkt, is zeker

Mobiele keukenelementen op maat

Je kunt je keuken opbouwen uit losse op maat gemaakte elementen. Kijk ook eens hoe ingenieus er gebruik wordt gemaakt van de naden tussen de elementen: Er zijn speciale bakjes te krijgen die er tussen passen. Bijvoorbeeld voor de kruiden.

Mobiele keuken

Mobiele keuken

Meer dan aleen keuken

Dit maatwerk keukenontwerp vormt meer dan alleen een keuken. De keuken loopt over in de wanden van het toilet en wordt uiteindelijk een boekenkast. Zo staat het hele element vrij in de ruimte.

Design keuken op maat vormt één geheel met ruimtelijk element

Design keuken op maat vormt één geheel met ruimtelijk element

Verborgen keuken

Verborgen keuken

Verborgen keuken

Deze keuken lijkt gewoon een mooie wandkast, maar met een simpele beweging vormt zich een uiterst compacte keuken op maat.

Groene keuken

Deze keuken zit ingenieus in elkaar. Laat je niet afschrikken door de kleur, maar deze  keuken is écht groen. Alle materialen zijn recyclebaar en wordt duurzaam geproduceerd.

Bij deze keuken komt geen hout kijken. Veel is opgebouwd uit gerecycled aluminium en glas.

Groene keuken Valcucine

Groene keuken. Niet alleen de kleur, maar ook het materiaal is “groen”

Slim gebruik van transparantie

Veelal worden de spullen achter dikke houten deuren opgeborgen, maar het kan handig zijn wanneer de kastdeuren transparant zijn. Je grijpt nooit meer mis en met dat licht erachter is het een prachtig gezicht.

Transparante design keukenkastwand

Transparante design keukenkastwand

Buiten de hokjes

Door buiten de hokjes te denken en echt te kijken naar wat je nodig hebt, kunnen heel innovatieve indelingen ontstaan. Kijk maar eens naar onderstaande keuken elementen. Ieder kookproces heeft zo zijn eigen zone.

Creatieve compacte keuken op maat aan de wand

Creatieve compacte keuken aan de wand

Meer inspiratiefoto’s

Wil je meer foto’s bekijken? Ga dan naar onze Flickr keukenstream.

Let op!

Interior Issues heeft sinds 1 april 2012 een vernieuwend concept op keukengebied. Daarmee worden bovenstaande inspiraties ook voor jou realiseerbaar. Wil je weten wat het is? Surf dan naar www.designkeukenopmaat.nl voor jouw droomkeuken op maat.

.

.

Lees ook deze posts:
Terug naar Boven...

5 reacties op “Bijzondere keuken op maat oplossingen

  1. Mobiele keukenelementen op maat. Heeft U hier een prijs en evt voorbeelden van?
    Gr. Corien van der Poel

  2. Wat een prachtige inspiratie, mooie keukens! Ik ben zelf op zoek naar een nieuwe keuken en dit helpt me zeker, bedankt! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>